Ostobának nevezte ibizai kijelentéseit Heinz-Christian Strache

Ostobának nevezte ibizai kijelentéseit Heinz-Christian Strache

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A megbukott osztrák alkancellár feljelentést tesz az ügyészségen az ibizai videó készítői ellen.

Videóüzenetben jelentette be Heinz-Christian Strache, hogy feljelentést tett a bécsi ügyészségen három személy ellen, akiknek köze lehet az ibizai videó elkészítéséhez.

A megbukott osztrák alkancellár nem tagadta, hogy hibázott, de hozzátette, hogy egy megrendezett beszédhelyzet szereplője volt, ő pedig csak gondolatkísérleteket hangoztatott. Utóbbiakról viszont elismerte, hogy baromságok voltak, amik teljesen elfogadhatatlanok.

Strache teljesen kizártnak tartja, hogy további részletek kerüljenek elő az ibizai villában töltött estéjéről:

„Teljesen abszurdak és hiteltelenek azok a kijelentések, miszerint léteznek olyan felvételek, amik drogfogyasztás vagy szexuális aktus közben mutatják a személyemet” – tette hozzá.

Heinz-Christian Strache a nyilvánosságra került videón állami megbízások elnyerését ígérte egy dúsgazdag, magát orosznak valló nőnek, cserébe azért, hogy részesedést vesz a legnagyobb osztrák napilapban, és aztán támogatná a Szabadságpárt kampányát. A fiatal nő azt állította, hogy egy oroszországi oligarcha unokahúga, és 250 millió eurót fog befektetni Ausztriában. Később kiderült, hogy ebből semmi nem volt igaz.

Strache azt is mondta: „olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van” – utalva a magyar kormánypárti sajtóra. Erről Gulyás Gergely miniszter később azt mondta: reméli, ilyet magyar kormánytag nem tesz, Orbán Viktor pedig csak annyival utalt a botrányra, hogy úgy tűnik, Ausztriában „vadászidény van”.

Hozzászólások