Vízbe zuhant és meghalt egy óceánjáró utasa

Vízbe zuhant és meghalt egy óceánjáró utasa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ausztrál férfi után azonnal mentőcsónakot eresztettek a vízbe, de már csak a holttestét találták meg.

Vízbe esett a fedélzetről és meghalt egy ausztrál férfi a Royal Royal Caribbean társaság Symphony of Seas nevű óceánjárójáról – írta a Cruise Law News alapján a Newsweek. A tragédia helyi idő szerint szerda reggel történt az Amerikai Virgin-szigetek közelében.

A személyzet azonnal mentőcsónakot küldött az utas után, de már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből. A mentésről egy másik utas videót is készített, de a Twitter kegyeleti okokból eltávolította a felvételeket.

A Royal Caribbean egyike azoknak a hajózási társaságoknak, melyek még nem vezették be azt az automata rendszert, amely mozgásérzékelők segítségével képes azonnal riasztani a személyzetet, ha bárki leesik a fedélzetről. A rendszer infrakamerákkal még az éjszakai sötétségben is megtalálja a vízbe esett utasokat.

A Quartz korábbi adatai szerint 2000 óta összesen 284 ember esett vízbe óceánjárók, 41 pedig nagyobb kompok fedélzetéről.

A Royal Caribbean közleményében azt írta: mélységesen elszomorította őket a tragédia és együttérzésüket fejezik ki az áldozat családjának, akiknek minden segítséget megadnak.

Hozzászólások