Vaddisznó ölt meg egy idős férfit Olaszországban

Vaddisznó ölt meg egy idős férfit Olaszországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Olaszország egyes részein már annyira elszaporodtak a vadkanok, hogy az emberek inkább bezárkóznak a házukba.

Vaddisznó támadt rá egy 78 éves férfire az Olaszországi Liguriában, Rovegnóban csütörtökről péntekre virradó éjjel. A Corriere cikke szerint Antonio Mazzoni kertjében egy egész csapat vaddisznó időzött, ő pedig egy puskával ment ki, hogy elűzze őket. Az idős emberre váratlanul rátámadtak a vaddisznók, és bár néhány lövést leadott, már késő volt. Az egyik állat úgy megsebesítette a combjában futó verőeret, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a férfit.

A helyi polgármester, Pino Isola arról panaszkodott, hogy a vaddisznók miatt félelemben élnek, a néha 150 kilós példányok szabadon kószálnak, nemrég ő maga is kénytelen volt bezárkózni a házába, mert a kertben felbukkant egy vadkan. A polgármester szerint valamiféle felhatalmazást kellene kapniuk, hogy megvédhessék magukat.

A Coldiretti nevű mezőgazdasági érdekvédelmi szervezet szerint Liguriában az utóbbi tíz évben megduplázódott a vaddisznók száma, ami a mezőgazdasági termelők számára is komoly károkat okoz, de a közúti biztonságra nézve is veszélyes. Az utóbbi hónapokban a fenti volt a harmadik haláleset, amelyet vaddisznók okoztak, igaz, az első kettő esetben egy motoros, illetve egy autós ütközött az eléjük kifutó vaddisznóval, és a baleset okozta a halálukat.

Hozzászólások