Harmadszorra sem sikerült Hidvéghinek, elvérzett a néppárti jelölése

Harmadszorra sem sikerült Hidvéghinek, elvérzett a néppárti jelölése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ismét eltolták a szavazást a LIBE bizottság tisztségéről.

„Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban!”

- írta Donáth Anna, a Momentum Európai Parlament képviselője írta a Facebook-oldalán.

A politikus emlékeztetett, hogy az elmúlt két hónapban kétszer tolták el a szavazást Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki tisztségéről az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában (LIBE), ma pedig az utolsó pillanatban szintén levették a napirendről.

„Vállalhatatlan, hogy miközben a Fideszt a jogállami normák megsértése, a demokrácia miatt vizsgálják a Néppártban, azt a Hidvéghi Balázst tennék meg a LIBE alelnökének, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást. (...) Most megpróbálták harmadszorra is szavazásra bocsátani: ezt a mai napra tervezték, azzal számoltak ugyanis, hogy az egész Európai Parlament a Brexittel és a von der Leyen-bizottságról szóló szavazással lesz elfoglalva – végül azonban mindkét ügyről később lesz szó, így a fókusz újra a bizottsági alelnökökre és a Fidesz vállalhatatlanságára került.” - folytatta a Momentum képviselője.

Donáth azt írja, hogy Fidesz az EPP-n belüli belső hatalmi játszmák miatt ragaszkodik a pozícióhoz, miközben – állítása szerint – a bizottság nem fogja megszavazni. A képviselő reméli, hogy Hidvéghi neve nem kerül majd szóba a jövőben sem.

"Ideje a Néppártnak befejeznie az egyre nevetségesebb hatalmi-politikai játékait, és egy vállalható jelöltet választania a fideszes jelölt helyett."

Hozzászólások