Ketten is elkaphatták a koronavírust az orosz elnöki hivatalban

Ketten is elkaphatták a koronavírust az orosz elnöki hivatalban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatalosan még csak azt erősítették meg, hogy az orosz kormányapparátus egy tagja karanténba került fertőzésgyanúval.

Koronavírus-fertőzöttet találtak az orosz elnöki hivatalban – szúrta ki az orosz RBK hírét a 444.hu. A médiacsoport forrásai szerint a hivatalban végzett tesztekkel legalább egy, más források szerint két munkatárs megbetegedését mutatták ki.

Érdeklődésükre ugyanakkor Jelena Krilova, a kormányzati ügyekért felelős szóvivő azt mondta, nem tud semmit erről. Azt hangsúlyozta csak: minden szükséges óvintézkedést betartanak, amit az orosz közegészségügy előír. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője pedig nem válaszolt a megkeresésre.

Azt viszont már csütörtökön megerősítették, hogy a kormányapparátus egy tagja karanténba került fertőzésgyanúval. Az RBK egy forrása szerint rajta további teszteket végeznek a fertőzésgyanú megerősítésére, és mindenkit megfigyelés alá vettek, akivel kapcsolatba került. A lap értesülései szerint azokat a helyiségeket, ahol az elmúlt napokban megfordult, fertőtlenítették.

Oroszországban hivatalosan 1036 megbetegedés és 3 haláleset történt az új koronavírus járványa miatt az amerikai Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint.

Hozzászólások