Egymás után két napon lett Csehországban ezernél több új koronavírus-fertőzött

Egymás után két napon lett Csehországban ezernél több új koronavírus-fertőzött

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Tízezer fölött van az aktív esetek száma Csehországban.

Csehországban egymás után másodszor lépte túl a napi új igazolt koronavírus-fertőzések száma az ezret.

Az egészségügyi tárca honlapján csütörtökön reggel közölt kimutatás szerint szerdán 1161 új esetet regisztráltak, ami csak hárommal maradt el az egy nappal korábbi, eddigi legmagasabb esetszámtól.

Rekordmagas az aktív igazolt fertőzöttek száma is, a minisztérium szerint már meghaladja a tízezret. A kórházakban Covid-19-betegséggel jelenleg már 244 személyt kezelnek, akik közül 57-en lélegeztetőgépen vannak. Legutóbb április végén volt ennyi súlyos beteg. Az elhunytak száma 444-re emelkedett.

Mostantól a zárt termekben az egész országban kötelezővé tették a védőmaszkok viseletét. Eddig a maszkokat csak a közösségi közlekedési eszközökön, egészségügyi intézményekben és hivatalokban volt kötelező viselni. A szórakozóhelyeket és a bárokat ezentúl éjfélkor be kell zárni. A kormány szerdán úgy döntött, hogy a leginkább veszélyeztetett, 60 év feletti állampolgároknak az állami tartalékalapból ingyen légzésvédőt és öt maszkot küld.

Belgium és Németország Prágát a kockázatosnak tartott helyek közé sorolta. Andrej Babis kormányfő szerdán egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy a járvány miatt nehéz ősz vár Csehországra.

Hozzászólások