Rekordot döntött a görög fertőzöttek száma, négyezernél több új koronavírusos van Spanyolországban

Rekordot döntött a görög fertőzöttek száma, négyezernél több új koronavírusos van Spanyolországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A spanyol járványügyi szakértő szerint kifejezetten jól állnak a többi európai országhoz képest azzal, hogy 0,6 százalékos a halálozási ráta.

Rekordot döntött a koronavírus általi új fertőzöttek száma Görögországban: szerdáról csütörtökre 372 új fertőzöttet jegyeztek fel. Ezzel 12 ezer 452-re nőtt a bizonyítottan fertőzöttek száma. A betegség miatt eddig 297-en vesztették életüket.

Az új görög fertőzöttek közül 114 egy észak-görögországi élelmiszerüzem dolgozói közül került ki.

Spanyolországban eközben 24 óra alatt több mint négyezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, ami összesen már meghaladja az 554 ezret – közölte Fernando Simón spanyol járványügyi vezető.

Kiemelte: az elmúlt hetekben tapasztalt 0,6 százalékos halálozási ráta alacsonyabb mint sok más uniós országban, példaként említette Franciaországot, ahol 0,7, illetve Olaszországot és Nagy-Britanniát, ahol 1 százalék feletti ugyanez az arány.

A spanyol egészségügyi minisztérium összesítése szerint az elmúlt egy napban 71-gyel nőtt a halálos áldozatok száma, egy hét alatt 249-en hunytak el. A fertőzés eddig 29 699 emberéletet követelt az országban.

Hozzászólások