Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos

Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag bombával fenyegetőzött, de a rendőrök alig egy kilométerre a börtöntől körbezárták, majd őrizetbe vették. Peter Madsent 2018-ban ítélték életfogytig tartó börtönre egy svéd újságíró megölése miatt.

Rövid időre sikerült megszöknie a börtönből a Kim Wall svéd újságírónő megölése miatt elítélt Peter Madsen dán feltalálónak kedden. A dán Copenhagen Post szerint úgy jutott ki az Albertslundban található Herstedvester börtönből, hogy elhitette az őreivel: bombát erősített a testére, amit felrobbant, ha nem engedelmeskednek neki. A lap szerint túszul is ejtette egyiküket.

Nem jutott azonban messzire: a börtöntől körülbelül egy kilométerre körbezárták a rendőrök. Az Ekstra Bladet dán bulvárlap videóján látható, amint a fűben ülő férfit több, tőle 20-30 méternyire hasaló mesterlövész is célba vette.

A dán rendőrség a Twitteren közölte, hogy őrizetbe vettek egy férfit, aki szökést kísérelt meg a börtönből.

A hazájában jól ismert feltalálót, Peter Madsent 2018-ban ítélték életfogytig tartó börtönre Wall meggyillkolása miatt. Az ítélet szerint a 30 éves nőt egy interjú ígéretével csalta a saját maga által épített tengeralattjáró fedélzetére 2017 augusztusában, ahol különös kegyetlenséggel, megölte, feldarabolt holttestének darabjait pedig a tengerbe dobta. A férfi, bár a bírósági eljárás alatt végig tagadta, hogy szándékosan ölte volna meg a nőt, egy idén sugárzott dokumentumfilmben végül elismerte, hogy ő a bűnös.

Dániában az életfogytig tartó büntetés alapesetben 16 év börtönt jelent, amit indokolt esetben meghosszabbíthatnak. A dán Copenhagen Post szerint Madsennek 20 évet kell leülnie. Az Ekstra Bladet szerint a férfit a közelmúltban helyezték át magánzárkába, miután megneszelték, hogy szökni próbál.

Hozzászólások