Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Olyan állapotban került kórházba a volt olasz miniszterelnök Monacoban, hogy az orvosa úgy döntött, nem kockázathatják meg az Olaszországba szállítását.

Silvio Berlusconi hétfő óta egy monacói kórházban van, ahová szívelégtelenség miatt került - közölték a hírügynökségek a volt olasz miniszterelnök személyes orvosára hivatkozva.

Az ANSA olasz hírügynökség először azt írta, hogy Berlusconit rutinvizsgálatra vitték az egészségügyi intézménybe, de később ugyanez a forrás, akárcsak az EFE spanyol hírügynökség, megszólaltatta Berlusconi orvosát, Alberto Zangrillót, aki elmondta, hogy ennél súlyosabb a helyzet.

A 84 éves politikus, aki öt évvel ezelőtt súlyos aortabillentyű-műtéten esett át, hétfőn a franciaországi Valbonne-ban lett rosszul - a lányának van ott kastélya, oda menekült a járvány elől, amikor az megjelent Olaszországban. Felhívta Zangrillót, aki úgy döntött, hogy páciense számára kockázatos lenne Olaszországba utaztatni őt, ehelyett a közelebbi monacói lévő kórházba vitte őt.

Berlusconi, aki háromszor volt olasz miniszterelnök, annak ellenére, hogy tavaly nem maradt Olaszországban a járvány miatt, szeptemberben megfertőződött. Kétoldali tüdőgyulladással bekerült a milánói San Raffaele kórházba, de két nappal később kiengedték. Novemberben visszaesett, emiatt nem tudott megjelenni a bírósági meghallgatásán. Azzal vádolják ugyanis, hogy egy kiskorú prostituálthoz fűződő botrányában tanúkat akart megvesztegetni.

   

Hozzászólások