Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda

Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az eddiginél sokkal szigorúbb szabályokat vezetnek be Lengyelországban a hétvégétől.

Szombattól Csehország és Szlovákia felől csak negatív koronavírusteszttel lehet karantén nélkül belépni Lengyelországba, vagy egy olyan igazolással, amely arról szól, hogy a belépni szándékozót már kétszer beoltották – jelentette be Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter. Mindenki mást tíz napra karanténba küldenek.

A magyar utazók számára még egy fontos pont van: csak olyan oltásról szóló igazolást fogadnak el, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezett. Vagyis sem az orosz, sem a kínai vakcinával történt oltást nem fogadják el.

Szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. Nem elegendő sálat, kendőt, vagy arcvédő pajzsot használni sem.

Az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban újból bevezetik a február 12-től országszerte feloldott korlátozásokat, bezárnak a szállodák, a bevásárlóközpontok, a kulturális intézmények és a sportuszodák. Az általános iskolák első, második és harmadik osztályai pedig visszatérnek a távoktatásra.

 

Hozzászólások