Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket

Nem adnak örökbe kutyákat Debrecenben, mert félnek, hogy csak a kijárási tilalom miatt viszik el őket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyanra is volt példa, amikor valaki bevallottan csak ideiglenes gazdává akart válni azért, hogy elhagyhassa otthonát 20:00 után is.

Egyetlen kutyát sem adnak egyelőre örökbe az egyik debreceni állatmenhelyről, mert azt tapasztalták: az érdeklődők többsége csak azért akar elvinni tőlük kutyát, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól. Attól tartanak, hogy az így örökbeadott állatok többsége a járványhelyzet után visszakerül hozzájuk - számolt be az RTL Klub Híradója.

A menhely vezetője azt állítja, megállás nélkül csörög a telefonja, de a járványhelyzet végéig nem adnak örökbe senkit. Az elméletet az Állatbarát Alapítvány és több állatvédő szervezet is alátámasztja, és olyan esetről is beszámoltak, amikor emberek bevallottan csak ideiglenes befogadóvá szeretnének válni.

Az egyáltalán nem egyértelmű, miért érné meg kutyákat örökbefogadni azoknak, akik csak a kijárási tilalmat szegnék meg: a szabályo kszerint az otthonukat így is csak ötszáz méteres körben hagyhatják el, ráadásul 20:00 után teljesen leáll az élet az országban.

Hozzászólások