Schumacher szemkontaktust vesz fel

Schumacher szemkontaktust vesz fel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Helyi tudósítások szerint a hónapok óta kómában fekvő Forma-1-pilóta már a hangokra is reagál. Más Forma-1-es pilóták is Michael Schumacher állapotának javulásáról számoltak be.

Reagál a hangokra és szemkontaktust vesz fel Michael Schumacher – írja helyi tudósításokra hivatkozva az MSN Foxsport.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a múlt év vége óta kómában fekvő Forma-1-pilóta biztató mozdulatokat tesz a szemével, a német Bild am Sonntag pedig arról számolt be, hogy Schumacher hangokra reagál.

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a múlt héten jelentette be, hogy a síbalesete óta kórházban ápolt, 45 éves Schumacher "az ébredés jeleit mutatja".

©

Az egykori Forma-1-versenyző, Jean Alesi gyakran látogatja barátját a kórházban. Az ő beszámolója szerint "Michael eleinte csak a fájdalomra reagált, ha például megcsípték. Az azonban a test tudattalan reakciója is lehetett" – tette hozzá. "A legutóbbi látogatásomnál észrevettem, hogy egyre több a biztató jel. A családdal együtt némi megkönnyebbülést és nagy örömöt éreztünk a fejlődés láttán. Csodálatos, hogy ez történik, de az életbe visszavezető út még igen hosszú" – fogalmazott Alesi.

Felipe Massa, Schumacher korábbi Ferrari-csapattársa is megerősítette, hogy a kómában fekvő pilóta a hangokra reagált. Massa azt mondta, szavakkal nem is tudja kifejezni, mennyire izgatott. "Mindennap imádkoztam Michaelért, és az imáim meghallgatásra találtak. Remélem, továbbra is jó híreket kapunk a grenoble-i kórházból."

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, súlyos agysérülése miatt kétszer megműtötték és mesterséges kómába helyezték, hetekkel ezelőtt kezdték el az ébresztési folyamatot.