szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A mezőgazdasági kockázatkezelésről, valamint az elektronikus útdíjról szóló törvényen változtathat hétfőn az Országgyűlés.

A plenáris ülés 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalások után Gőgös Zoltán veheti fel a Szeged polgármesterévé újraválasztott Botka László mandátumát az MSZP-frakcióban.

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után a parlament módosíthat a mezőgazdasági kockázatkezelésről, majd az elektronikus útdíjról szóló törvényen. A fejlesztési tárca korábbi tájékoztatása szerint utóbbi jogszabály-módosítás alapján körülbelül kétmilliárd forint bírság alól mentesülhetnek a fuvarozó vállalkozások, miután kérésre elengedik azokat az útdíjbírságokat, amelyeket az e-útdíj bevezetési időszakában még gyakorlatlan felhasználókra téves bevallás miatt róttak ki.

Ezután Lezsák Sándor és Simicskó István személyében két új tagot választhatnak a Hungarikum bizottságba.

A képviselők az ülésnap végén nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az automatizációba fektetett pénz az egyik legjobb befektetés

Az automatizációba fektetett pénz az egyik legjobb befektetés

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező

Különleges technikával készít lámpát egy magyar tervező