szerző:
hvg.hu

A tavaly szeptemberi balesetben a buszsofőr minden megtett, amit tudott, nem is sérült meg senki a buszon. A vétkes kamionos ellen vádat emelt az ügyészség.

Ittas vezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat az ügyészség egy 61 éves Vas megyei férfi ellen, aki tavaly szeptemberben kamionjával nekiment egy menetrend szerinti busznak, majd továbbhajtott.

A baleset szeptember 15-én este történt Nógrádkövesd és Acsa között. Az olasz rendszámú kamionnal közlekedő férfi közepesen ittas volt, ezért menet közben áttért az út bal oldalára, és nekiment a szemből érkező busznak, amelyen tíz ember utazott. A kamion elkapta a busz bal elejét, a buszsofőr pedig vészfékezett és jobbra rántotta a kormányt, így a busz a jobb oldali, füves útpadkára futott, majd megállt.

A busz szélvédője betört, a kamion bal tükre pedig a vezető oldali oldalsó ablakot törte be. A kamion azonban megállás nélkül továbbment Acsa irányába. A szétrepülő szilánok és a vészfékezés ellenére a buszon senki sem sérült meg.

A vádiratban az ügyészség pénzbüntetést és a sofőr vezetéstől való eltiltását javasolta.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!