szerző:
hvg.hu

A Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között folytatódik a 3-as villamosvonal felújítása. Emiatt több változás lesz a közösségi közlekedésben és az autósoknak is figyelniük kell a változásokra.

Augusztus 14-étől a 3-as villamosvonal felújítását a Mexikói út kisföldalatti végállomás és a Nagy Lajos király útja–Erzsébet királyné útja kereszteződése között indítja el a BKK, miközben folytatják a megkezdett munkát a Nagy Lajos király útja Örs vezér tere és Bosnyák tér közötti szakaszán.

Az új építési ütemben átépítik a Mexikói úti végállomás perontetőjét. A Mexikói úti szakaszon új, zúzott köves vágányszakaszt, míg az Erzsébet királyné útján bazaltburkolatos pályát építenek. A jövőben akadálymentes rámpákon érhetők majd el a megállóhelyek, amelyeket vakvezető sávokkal látnak el, illetve korlátokkal szerelnek fel. A megállókba új utastájékoztató berendezéseket telepítenek, valamint felújítják a pályaszakasz felsővezetéki hálózatrendszerét. 

A 3-as villamos közlekedési rendje nem változik, továbbra is a Gubacsi út és az Ecseri út M között közlekedik. A 3-62-es pótlóbusz augusztus 14-étől, csütörtöktől várhatóan augusztus 31-éig, vasárnapig továbbra is a Mexikói út M és az Ecseri út M között jár, azonban útvonala – az Erzsébet királyné útja egyirányúsítása miatt – az Ecseri út M felé a Mexikói út M és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszon megváltozik.

A 62-es és a 62A villamos augusztus 14-étől, csütörtöktől várhatóan augusztus 31-éig, vasárnapig nem közlekedik. A villamosjáratokat a Mexikói út M és az Ecseri út M között közlekedő 3-62-es jelzésű autóbusz pótolja. 

A 69-es villamos augusztus 14-étől, csütörtöktől várhatóan augusztus 31-éig, vasárnapig módosított útvonalon közlekedik Újpalota, Erdőkerülő utca és a Bosnyák tér között. A Mexikói út M felől érkező 3-62-es pótlóbuszokról az Újpalota felé tartó 69-es villamosra a Nagy Lajos király útja/Czobor utca megállóhelyen lehet átszállni

A 3-62-es villamospótló-busz augusztus 14-étől, csütörtöktől várhatóan augusztus 31-éig, vasárnapig továbbra is a Mexikói út M és az Ecseri út M között jár, azonban útvonala az Erzsébet királyné útja egyirányúsítása miatt az Ecseri út M felé a Mexikói út M és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszon megváltozik: a busz a Nagy Lajos király útját a Horvát Boldizsár utcát elhagyva nem a Columbus utca–Erzsébet királyné útja, hanem az Amerikai út–Kacsóh Pongrác út–Kassai tér útvonalon éri el.

A 3-62-es pótlóbusz az Ecseri út M felé a Mexikói út–Horvát Boldizsár utca–Amerikai út–Kacsóh Pongrác út–Kassai tér–Nagy Lajos király útja–Örs vezér tere–Fehér út–Élessarok–Kőrösi Csoma Sándor út–Liget tér–Kőbányai út–Monori utca–Jegenye utca–Bihari utca–Ceglédi út–Üllői út–Dési Huber utca–Üllői út szervizút–Ecseri út útvonalon közlekedik.

A 3-62-es pótlóbusz a Mexikói út M felé az Ecseri út M–Üllői út szervizút–Ecseri út–Ceglédi út–Bihari utca–Mázsa tér–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Élessarok–Fehér út–Örs vezér tere–Nagy Lajos király útja–Erzsébet királyné útja–Mexikói út útvonalon közlekedik.  

A Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő 5-ös és az Újpalota, Szentmihály út irányú 973-as busz augusztus 14-étől, csütörtöktől várhatóan augusztus 31-éig, vasárnapig módosított útvonalon közlekedik, mert az Erzsébet királyné útja Amerikai út és Columbus utca közötti részét egyirányúsítják a Mexikói út felé.

A busz a Mexikói úton az Erzsébet királyné útja kereszteződéséig megszokott útvonalán közlekedik, majd innen a Mexikói út–Horvát Boldizsár utca–Amerikai út–Kacsóh Pongrác út–Kassai tér–Nagy Lajos király útja–Erzsébet királyné útja útvonalon haladva éri el ismét eredeti útvonalát. A terelés miatt kimarad az Erzsébet királyné útja, aluljáró, a Laky Adolf utca és a Nagy Lajos király útja/Czobor utca megálló.

A vágányépítés miatt augusztus 14-étől, csütörtöktől egyirányúsítják az Erzsébet királyné útját a Nagy Lajos király útja és a Mexikói út közötti szakaszon, a Mexikói út irányába. A forgalom a Mexikói út felől nézve az úttest jobb szélén, egy sávban haladhat, az úttest többi része munkaterület lesz. Az utcában várakozni sem lehet. A kórházak megközelítése érdekében ugyanakkor a Laky Adolf utcánál és az Uzsoki utcánál a munkaterületen való áthajtás lehetőségét biztosítjuk. A városhatár irányba közlekedők az Erzsébet királyné útja lezárt szakasza helyett a Kacsóh Pongrác úton (az M3-as autópálya szervizútján) haladhatnak, és a Rákospatak utcánál térhetnek vissza az Erzsébet királyné útjára. 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használatakor nem kell újat kezelni; a már érvényesített jegyet kell ismét lyukasztani átszállás után a jegy számkocka nélküli végén (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell ismét kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Több városban továbbra is magas a légszennyezettség

Több városban továbbra is magas a légszennyezettség

Radikális muszlim tanokat hirdető alapítvány nyit iskolát Budapesten?

Radikális muszlim tanokat hirdető alapítvány nyit iskolát Budapesten?

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Tömegkarambol történt az M3-ason Bagnál

Nem lehetetlen megakasztani a Városliget beépítését

Nem lehetetlen megakasztani a Városliget beépítését

Porszem a gépezetben: ingyenes, korlátlan fotótárolás iPhone-osoknak a Google-től?

Porszem a gépezetben: ingyenes, korlátlan fotótárolás iPhone-osoknak a Google-től?

Hogyan kezelhetők a magánéleti krízisek a munkahelyen?

Hogyan kezelhetők a magánéleti krízisek a munkahelyen?