Sávokat zárnak le a Szentendrei úton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A felújítási munkát a Pók utcánál, a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán kezdik meg. A második ütemben ugyanott, a városközpont felé vezető oldalon a két belső sáv marását és aszfaltozását végzik. Nyár végéig kell elviselni a korlátozást.

Péntektől augusztus végéig forgalomkorlátozással járó munkákat végeznek a főváros III. kerületében, a Szentendrei úton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Az esztergomi vasútvonal építéséhez kapcsolódóan a Szentendrei út pályáját 137 méter hosszúságban kiszélesítik és a vasúti felüljáró építésekor megrongálódott útburkolatot is helyreállítják. Az ehhez szükséges forgalomterelés két ütemben valósul meg.

A munkát a Pók utcánál, a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán kezdik meg: a szabványnak megfelelően kiszélesítik a vasúti híd alatt átvezető útpályát. A második ütemben ugyanott, a városközpont felé vezető oldalon a két belső sáv marását és aszfaltozását végzik. A munkaterület mellett két sávon haladhat a forgalom – írták.

A forgalomkorlátozással járó munkák a tervek szerint iskolakezdésig, augusztus 31-éig befejeződnek. Szeptember 10-éig már csak közúton kívüli, a forgalmat nem korlátozó munkákat kell elvégezni – tették hozzá.