szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új előírás szerint csak a piros jelzés mellett lehet visszaszámláló berendezés az állami kezelésű utak jelzőlámpáin, és annak is fehér vagy sárga színűnek kell lennie. Ez az oka annak, hogy eltűnt a számláló az egyik forgalmas debreceni kereszteződésből. Az autósok és a gyalogosok szerint így nehezebb közlekedni – írja a Dehir.hu.

Debrecenben a Füredi út és a Nádor utca kereszteződéséből eltűntek a hangjelzők, valamint a visszaszámlálók, amelyek azt mutatták, mennyi idő van még hátra a zöld jelzésből.

A debreceni Füredi utat a Magyar Közút Zrt. kezeli, ahonnan azt a tájékoztatást adták, hogy a jelzőlámpák korszerűsítése miatt tűntek el a kiegészítő eszközök.

A zöld lámpát jelző hangjelzést visszaállítják majd, bár nem tudni, mikor. A zebráknál lévő lámpákról és az autósoknak jelző lámpákról leszerelt visszaszámlálókat viszont nem teszik vissza, mert már nem felelnek meg az új műszaki előírásnak. Az állami kezelésben levő utakon csak a piros jelzésnél lehet ugyanis sárga vagy fehér visszaszámláló.

Debrecenben a többi érintett csomópontból is eltüntetik a régi visszaszámlálókat a zöld lámpák mellől.

A kereszteződések egy részébe visszakerülhetnek majd olyan berendezések, amelyek már a hátralévő „piros” időt mutatják.

Debrecenben az összes olyan csomópontban van visszaszámláló, amelyet az önkormányzat üzemeltet. Csak olyanokban nincs, amelyet a város és a közútkezelő működtet közösen, vagy pedig egyedül a közútkezelő. Ezekben már nem lehet régi visszaszámlálót telepíteni.

Az önkormányzati tulajdonú utakon az esetleges berendezéscsere költsége az önkormányzatot terheli. Egy számláló nagyjából 100 ezer forintba kerül – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket