szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kerékpársávokat alakít ki a Bartók Béla úton a Budapest Közút "a közúti kapacitások csökkentése nélkül".

Az új forgalmi rendben a Bartók Béla úton a Ménesi út és a Szent Gellért tér között mindkét irányban kerékpársávot jelölnek majd ki - közölte a Budapest Közút.

Az útburkolat szélessége nem változik, így a rendelkezésre álló útfelületen mindkét irányban 1,25 – 1,8 méter között változó szélességű kerékpársáv jelölhető ki, mely a cég szerint számos szakaszon biztosítja a lassabb kerékpárosok sávon belüli megelőzését is.

A Szent Gellért tér felé vezető irányban a Móricz Zsigmond körtértől a Lágymányosi utcáig a két forgalmi sáv közül a jobb oldali a Lágymányosi utcai kereszteződés előtt olyan jobbra kanyarodó sávvá alakul, melyből egyenesen csak a kereszteződés után kezdődő sávra továbbhaladó kerékpáros hajthat.

További forgalmi rend változás történik a Kosztolányi Dezső tér felé vezető oldalon a Móricz Zsigmond körtéren, ahol a Ménesi út irányából a jobb oldali forgalmi sáv a Villányi út felé vezet, illetve ebből a sávból lesz elérhető rövid közös busz- és kerékpársávon keresztül a Móricz Zsigmond körtéri autóbuszmegálló.

A módosítást követően a belső sávból sávváltás nélkül lehet a Kosztolányi Dezső tér felé továbbhaladni.

A kivitelezés előkészítő munkái megkezdődtek, a kerékpársáv felfestése csütörtökön kezdődik, és október 6-ig befejeződik - közölte a társaság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins