Autósok réme: 32 autót képes egyszerre mérni egy új radar

Autósok réme: 32 autót képes egyszerre mérni egy új radar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy lengyel cég elkészítette azt a sebességmérő eszközt, amely a hatóságok kezében valódi "tömegpusztító fegyver" lehet.

A cég termékleírása szerint az egyedi 3D-s technológiát használó mérőeszköz egy időben akár 32 autó megfigyelésére is alkalmas. A Smart Eye elnevezésű kameracsalád egyik eleme a rettegett radaregység. A jelenleg használt radarok működéséhez hasonlóan ez is a Doppler-hatás révén méri az autók sebességét, ám a rendszer kiegészült egy 3D-s technológiával. Nagyfelbontású kamerával egybeépítve 5 megapixel felbontású képeket készít a rendszer. A radar 100 km/h-s sebesség felett is maximálisan 3 km/h-s tévedéssel dolgozik.

Mindenki szépen bemérve.
©

A megoldásnak további előnye, illetve nézőpont kérdése, hátránya is van. Nem csak sík terepen használható a 3D-s radar rendszer miatt. Természetesen a távolodó és a közeledő járművek mérését is lehetővé teszi.

A rendszer ha akarják automata, amennyiben a beállított értéket meghaladó mozgást érzékel rögzíti azt. A gyártó szerint a kamera nem csak sebességmérésre alkalmas, hanem más, mondjuk buszsávos szabálysértések rögzítésére is.