Így ért be Monte-Carlóba az ágyúgolyófutam mezőnye - videó

Így ért be Monte-Carlóba az ágyúgolyófutam mezőnye - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Múlt szombaton, Monte-Carlóban zárult az idei Gumball 3000, a világ dúsgazdag milliárdosainak és szuperautóiknak szervezett európai „ágyúgolyófutam”. Volt ott minden, ami autós szemnek, szájnak ingere…

Az esemény idén 15. alkalommal került megrendezésre: az indulók május 18-án Koppenhágából indultak, míg a célállomás Monaco, egészen pontosan a Forma-1-es pálya Loews-kanyarjánál található Fairmont Hotel volt, ahová többek között Oroszország, Lettország, Lengyelország és Ausztria érintésével jutottak el.

Hasonlóan a korábbi évekhez, a Gumballnak idén is bőven voltak áldozatai: egy Lamborghini Murcielagót már a nyitónapon lezúztak, de volt a menet során összetört autók között Ferrari 458 Italia, Q7-es Audi és 911-es Porsche is.

Noha az útvonal megtizedelte a nagyvérű verdákat felsorakoztató népes mezőnyt, így is sok szuperautó érte el a célt, akik pedig teljesítették a távot, a befutó másnapján megtekinthették, hogyan kell tényleg jól vezetni: a Fairmont Hotel tetőterasza az egyik legjobb helyszín volt a Nico Rosberg és a Mercedes sikerével zárult Forma-1-es Monacói Nagydíj megtekintésére.