Csak kicsit abszurd a kombi Corvette

Csak kicsit abszurd a kombi Corvette

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha valaki unná a Corvette formavilágát, januártól már kombit is rendelhet belőle. A Callaway cég sorozatgyártásba küldi a legújabb Corvette-hez készült shooting brake átalakító csomagot, amihez motortuningot is lehet rendelni.

A shooting brake karosszéria nem újkeletű dolog, csak az utóbbi időben egy-két egyedi vagy kisszériás modelltől eltekintve nem igazán készített ilyet egyik márka sem. A sokéves szünetet a Mercedes-Benz törte meg a CLS Shooting Brake-kel, amit többen azonnal a legszebb kombiként kezdtek emlegetni. A különleges forma tehát még mindig menőnek számít, kérdés, hogy egy sportkupén megállja-e a helyét, amire a Callaway Cars szerint egyértelmű igen a válasz.

©

Éppen ezért Mike Vendetto a műhely szóvivője megerősítette a hírt, miszerint gyártásba küldik az Corvette C7-hez tervezett AeroWagon csomagot, ami teljes egészében szénszálas anyagból készül, és azon túl, hogy egyedi megjelenést kölcsönöz az amúgy is vagány autónak, javítja a légellenállását és növeli a csomagtér térfogatát. Mindezt 15 ezer dolláros áron, amely átszámítva nagyjából 3,3 millió forintot jelent, és pluszban még 1500 dollárt, ha az autó színével megegyező fényezéssel rendeli a vevő.

Hogy ne csak a kinézet legyen meggyőző, de a teljesítmény is fejlődjön, a Callaway elérhetővé teszi a csomaghoz a szintén saját tervezésű kompresszorát, amihez direkt szűrő, sportkipufogó és újrahangolt futómű is jár, mindez együtt a shooting brake tetővel 22 ezer dollárba fog kerülni, és jövő januártól lesz elérhető. Aki esetleg attól tartana, hogy évek múltán megunja a formát vagy eladásnál nehéz lesz elpasszolni az autót, az nyugodtan visszaviheti az átalakítást végző műhelyhez, és ott igény szerint „visszakupésítják”.

Az Chevrolet egyébként szeptemberben kezdte el leszállítani az ügyfeleknek új Corvette C7 első példányait, amikről sorra jelennek meg a gumifüstölős videók, mint például az alábbi.