Audi TT riválist fejleszt a Mercedes?

Audi TT riválist fejleszt a Mercedes?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az általában elég jól informált Autocar brit magazinnak árulták el a stuttgarti márka részéről, hogy egy sportos 2+2 üléses modellt is hoznának a kompakt méretű autóik közé.

A kétajtós, mondhatni bébi Mercedes-AMG GT a Mercedes második generációs kompakt platformjára épülne (MFA) és egyértelműen az Audi TT és a BMW 2-es kupék versenytársa lenne. A csillagosok ugyan rendelkeznek sportos kompakt kupéval, igaz, egy négyajtós limuzinnal, éppen a magyar CLA révén, de úgy látszik, volna ígény egy még fiatalosabb, divatos autóra. 

A motortérbe vélhetően az A-osztály AMG-s változatának 2.0 literes négyhengerese kerülhet, amely jelenleg a legjobb literteljesítményű szériagyártású négyhengeres benzinmotor, 360 lóerővel és 450 Nm-es nyomatékkal. Ezt szeretnék még egy kicsit tovább húzni, a hírek szerint 400 lóerő körülire. Ezekkel a mutatókkal, a menettulajdonságai 4,5 másodperc körüli százas sprintet és 250 km/h-s végsebességet feltételeznek. Az alapból elsőkerék-hajtású kupé nyilván lesz összkerekes változatban is, hasonlóan az Audi TT-hez.

A jelenleg erősen tervezési fázisban lévő 2+2 üléses autó lehet az egyik fontos témája a lap szerint a Mercedes közelgő vezetői tanácskozásának. Amennyiben a felső vezetés támogatja a projektet, akkor is pár évet várni kell az újdonságra, a hírek szerint legkorábban 2019-ben találkozhatunk vele.

A netes tervezők már beindultak az ötletre.
©


Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.