Így alázott porrá egy versenyautót a Tesla Model S – videó

Így alázott porrá egy versenyautót a Tesla Model S – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb próba elé állították a Tesla autóját, ezúttal egy vérbeli versenyautó ellen küldték harcba egy gyorsulási teszten.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Tesla Model S P85D egy egészen különleges autó, nemrég ugyanis egy ilyen járművel döntötték meg az egy feltöltéssel megtett leghosszabb út világrekordját, és persze néhány győztes gyorsulási versenyen is túl van már. Ezúttal utóbbi számban talált új kihívóra.

Az ausztrál Holden autógyárnak van saját versenyautója is, egy V8-as motorral szerelt szuperjárgány, ami 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Ehhez ráadásul alig 1400 kilogramm társul, amibe már a sofőrt is beleszámolták, így kellően impozáns adatokkal rendelkezett ahhoz, hogy a Tesla ellenfele legyen. Utóbbi egyetlen előnye, hogy 3,3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, vagyis elviekben fej-fej mellett kellene beérniük a célba.

Ehhez képest a videón jól látszik, hogy hiába a profi pilóta, hiába a Holden remek paraméterei, esélye sincs arra, hogy a Teslát utolérje. A pilóta is tehetetlen, a mozdulataiból is látszik, értetlenül áll a dolog előtt.

Ha érdeklik a Teslával kapcsolatos hírek, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.