Kezdhet spórolni - nyártól kapható itthon az új Porsche 911 GT3

Kezdhet spórolni - nyártól kapható itthon az új Porsche 911 GT3

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A német gyártó ezen ikonikus modelljét az ígéretek szerint közúton legalább akkora élmény vezetni, mint versenypályán.

A 911-es Porschékból ma már szinte Dunát lehet rekeszteni, de ha valaki az összes közül a legőszintébb vezetési élményt kínáló modellt választaná, az csak és kizárólag a GT3 sorozatban gondolkodjon. A Genfi Autószalonon mutatkozott be a Porsche 911 GT3 aktuális új kiadása, melynek tradicionálisan hátul található motorja egyenesen a 911 GT3 Cup versenyautóból lett a közutakra szelídítve. A magas fordulatszámon pörgő motor sokak örömére még turbó nélkül állítja elő 500 lóerős maximális teljesítményét.

©

A módosított hátsókerék-kormányzású 911 GT3 a mérlegen mindössze 1430 kilogrammot nyom, melyből könnyen kiszámolható, hogy minden egyes lóerőnek csupán 2,86 kilogrammot kell mozgatnia. A 7 sebességes PDK duplakuplungos váltó segítségével alig 3,4 másodperc alatt megoldható a 0-100-as sprint, a végsebesség pedig 318 km/h. Amennyiben inkább a manuális hatsebességes váltóra szavazunk, a 0-100-as gyorsulás 3,9 másodpercnyi időt vesz igénybe, a kilométeróra mutatója pedig csak 320-nál pihen meg.

©

Az egyedi első légterelőket és szénszálból készített méretes hátsó szárnyat kapott kétszemélyes sportkocsi 25 milliméterrel alacsonyabban fekszik, mint a 911 Carrera S. A 360 milliméter átmérőjú GT-sportkormány a szuperdrága 918 Spyderből lehet ismerős, a Porsche Track Precision App alkalmazás révén pedig a regisztrált telemetriai adatok akár a mobilunk kijelzőjén is megjeleníthetők. Az új 911 GT3 már rendelhető a gyártó hazai képviseleténél: a 162 662 eurós (50,3 millió forint) bruttó alapárú német versenyző első példányait június közepén lehet majd átvenni. És ebben az összegben a 400 ezer forintos regisztrációs adó még nincs benne.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.