A Balatonhoz látogat a szuperritka 430 lóerős Skoda - érdemes lesz megnézni

A Balatonhoz látogat a szuperritka 430 lóerős Skoda - érdemes lesz megnézni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hétvégén érdemes lesz felkeresni Balatonfüredet, mutatjuk, hogy többek közt miért is.

Még javában zajlik a mostani hosszú hétvége, de mi már az alig pár nap múlva kezdődő következő hétvégével kapcsolatban jövünk egy tippel. Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a szervezők a Concours d'Elegance nevezetű, elsősorban, de nem kizárólagosan oldtimerekre fókuszáló autókiállítást és -felvonulást, melyre május 5-7. között Balatonfüreden kerül sor.

A rangos és nem utolsó sorban a látogatók számára teljesen ingyenes nemzetközi összejövetelen rengeteg szuperdrága és nagyon ritka négykerekűvel lehet majd találkozni. A 2017-es Concours d'Elegance mezőnyében fellelhető többek közt a mellékelt képeken látható Hoffmann & Novague R200, mely az ikonikus Skoda 130 RS versenyautó 40. születésnapjára készült.

©

Az alumínium karosszériás, mindössze 30 darabos szériában gyártott különlegesség nem titkoltan egy Audi R8-ra épül: a V8-as erőforrás jelen esetben 430 lóerős teljesítménnyle és 430 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Az 1635 kilogramm tömegű cseh-német sportkocsi állóhelyzetből 4,5 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra katapultálni, a végsebessége pedig kereken 300 km/h.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.