Élet a halál után: visszatér a Land Rover ikonikus kocka terepjárója

Élet a halál után: visszatér a Land Rover ikonikus kocka terepjárója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az erőtől duzzadó különleges szériával a brit márka hetvenedik születésnapját ünneplik meg.

Az első Land Rover terepjáró 1948-ban látta meg a napvilágot, és a hetvenedik születésnap alkalmából most egy új modell tűnt fel a színen. Ez pedig nem más, mint a Land Rover Defender Works V8. Íme:
©

Nem tévedés, ez bizony egy új Defender, noha a típus gyártását 67 év után 2016 január végén leállították. A gyártó képviselői a közelmúltban azt nyilatkozták, hogy egész biztosan nem indul újra a modell tömeggyártása, ez azonban nem akadályozta meg a céget abban, hogy most piacra dobjon egy limitált szériát.

©

A Land Rover Defender Works V8 motorházteteje alatt egy 5 literes lökettérfogatú V8-as benzinmotor található, mely 405 lóerős teljesítményt, illetve 515 Nm-es nyomatékot szabadít rá egy nyolcsebességes ZF automataváltón keresztül a négy kerékre.

©

A nem éppen kiváló aerodinamikai adottságairól ismeretes Defender ezzel a motorral alig 5,6 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 96 km/h-s tempóra. A 18 colos kerekeken gördülő terepjáró végsebessége 171 km/h. A nyolcféle színváltozatban rendelhető Land Rover Defender Works V8 kétféle tengelytávolságú változatban lesz kapható.

©

A valaha készült legerősebb és leggyorsabb Defenderből mindössze 150 példány fog készülni, a legolcsóbb változat alapára 150 ezer font, vagyis átszámítva mintegy 52 millió forint.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.