szerző:
hvg.hu

A jugoszláv márkának vannak rajongói és antiszimpatizánsai is, de ez a ragyogó állapotú régi darab vélhetően mindenki szívét ellágyítja.

A Fiat 1955-ben mutatta be első farmotoros autóját, a Fiat 600-ast, ami egészen 1969-ig gyártásban maradt, és ezen időszakban közel 2,7 millió példány készült belőle. Az eredeti olasz licenc alapján többek közt Jugoszláviában is gyártották a típust, még pedig 1955-től Zastava 600, 1962-től pedig Zastava 750 néven.

Az egykoron a hazai Merkur által is forgalmazott és akkoriban igen drágának számító Zastava 750 mára szinte teljesen eltűnt a magyar utakról, mi viszont találtunk belőle egy igen jó állapotban lévő sárospataki példányt. A mellékelt fotókon látható darab 1969 januárjában hagyta el a kragujeváci gyártósort, és eddig kevesebb mint 30 ezer kilométert tettek meg vele.

©

Az 1,99 millió forintos áron kínált példány kívül piros, belül vajszínű, mozgatásáról pedig egy 767 köbcentiméteres 24 lóerős motor gondoskodik. Utóbbi egy négyfokozatú manuális váltón keresztül adja le a teljesítményét a hátsó kerekekre. Érdekesség, hogy a 49 esztendős kis oldtimer alig 605 kilogrammot nyom a mérlegen.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!