6,2 milliárd forintos autó bukkant fel a németek használtautós oldalán

6,2 milliárd forintos autó bukkant fel a németek használtautós oldalán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kiugróan magas összeget egyrészt a limitált darabszám, másrészt a lényegében újkori állapot indokolja.

20 millió euró nem kevés pénz, átszámítva konkrétan mintegy 6,2 milliárd forint, ami még a szegényebb hazai milliárdosok gyomrát is megfekheti. És most pontosan ekkora összeget kérnek el egy 1996 júniusban készült McLaren F1 sportkocsiért, mely nemrégiben a legnagyobb német használt autós oldalon, a mobile.de-n bukkant fel.

©

Az 1992 és 1998 között mindössze 106 példányban készült háromszemélyes sportautó ezen példányával a hirdetés szerint eddig mindössze 3 500 kilométert tettek meg, vagyis lényegében teljesen patika állapotban van. Kár, hogy az eladó csak néhány nagyon kis felbontású fotót közölt az ezüstszínű és nem mellesleg 386 km/h végsebességű autóról, így ezúttal kivételesen hivatalos gyári fényképeket mutatunk az ikonikus F1-ről.

©

A korrekt fotók hiánya miatt akár gyanús is lehet az eladó, azonban az eddigi értékelései korrektek, ezenkívül pedig számos egyéb nagyértékű autó is fellelhető a hirdető saját weboldalán. Így például többek közt egy 5,8 millió eurós Porsche GT1, egy 5,7 millió eurós Mercedes CLK GTR, illetve egy 800 ezer eurós BMW M1.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.