szerző:
hvg.hu

32 esztendő nagy idő, ezen az orosz autón azonban nem igazán látszik meg a háromnál is több évtized.

Az AvtoVAZ autógyár 1970-ben dobta piacra a Fiat 124 műszaki alapjaira építkező VAZ-2101-et, ismertebb nevén a Lada 1200-at. A típus egészen 1988-ig készült a gyártó Togliattiban található üzemében.

1977 és 1988 között gyártották azt a VAZ-21013-as típust, mely Lada 1200s néven vált ismertté, és amely az 1,3 literes motorral szerelt VAZ–21011 újításait társította az 1,2 literes motorral. Mi most ebből a típusból találtunk egy remek állapotnak örvendő eladó példányt, amiért 2,5 millió forintot kérnek el.

©
©

A mellékelt fotókon látható autó 1986 legvégén hagyta el a gyártósort, és azóta alig 7500 kilométert hagyott maga után. A hirdető szerint az "igaz Lada illattal" rendelkező kocsi kifogástalan eredeti gyári, újszerű állapotú. A forgalomból ideiglenesen kivont Lada 1200s 60 lóerős, hátsókerék hajtású és négysebességes kéziváltóval rendelkezik.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!