Itt a limitált szériás Mercedes A-osztály szedán

Itt a limitált szériás Mercedes A-osztály szedán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A csillagos márka szokásához híven egy igen jól felszerelt modellel indítja útnak új modelljét.

A Mercedes általában minden típusából készít egy úgynevezett Edition 1 kivitelt, mely limitált példányszámban készülő modell a forgalmazás megkezdését követő első néhány hónapban kapható. Az Edition 1 modellek általában nem olcsók, mivel rengeteg extra alapáron jár hozzájuk, összességében véve megéri lecsapni rájuk.

A Mercedes július végén leplezte le az A-osztály szedán változatát, és most ennek a típusnak mutatkozott be a mellékelt fotókon is látható Edition 1 kivitele. Az alapvetően az AMG Line felszereltségre épülő limitált szériát elsősorban az egyedi 19 colos kerekeiről, illetve a réz színű külső/belső díszítéseiről lehet felismerni.

©

Az Edition 1 alapáron nagy teljesítményű LED-fényszórókkal, 64-színű belső LED-világítással, multifunkciós bőrkormánnyal és sportülésekkel rendelkezik, és többféle motorral is készül.

A szedán értelemszerűen ugyanazt a technikát vonultatja fel, mint a nemrégiben általunk is alaposan kipróbált ötajtós alapmodell, viszont a csomagtartójába nem kevesebb mint 420 liternyi csomagot lehet behelyezni.

©

A gyártó kiemelten büszke az új modell aerodinamikus karosszériájára: a szedán légellenállási tényezője mindössze 0,22, ami jobb a kifutó CLA alapmodell 0,23-as értékénél. Itt jegyzendő meg, hogy az A-osztály szedán mellett továbbra is megmarad a kínálatban a formailag nagyon hasonló, de kicsit sportosabbra hangolt CLA, melyből hamarosan érkezik az újgenerációs kiadás.

A Németországban és Mexikóban gyártandó A-osztály szedánt élőben elsőként az októberi Párizsi Autószalonon tekintheti majd meg a nagyközönség. A forgalmazás kezdetekor egy 163 lóerős és 250 Nm-es benzinmotorral, illetve egy 116 lóerős és 260 Nm-es dízel erőforrással lesz kapható a szedán, ami a későbbiekben az A-osztály többi motorját is meg fogja kapni. Az európai forgalmazás még az idén meg fog kezdődni.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.