Instant karma: életveszélyesen előzött az autós, ő húzta a rövidebbet – videó

Instant karma: életveszélyesen előzött az autós, ő húzta a rövidebbet – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Mitsubishi sofőre sem az időjárási körülményekre, sem a közlekedési szabályokra nem volt tekintettel, meg is lett az eredménye.

Sokszro elhangzott már, hogy az esős, vizes aszfalton nem szabad úgy közlekedni, mintha száraz időben autóznánk, mégis van olyan sofőr, akihez nem jutott el az üzenet. Ők azok, akik fittyet hányva az időjárási körülményekre, ugyanúgy hajtanak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig ez a viselkedés ön- és közveszélyes is. Ezúttal kisebb csoda, hogy "csak" a balesetet előidéző sofőr látta kárát a vakmerőségének.

Az alábbi videót egy tajvani autós fedélzeti kamerája rögzítette néhány napja, és jól látszik, komoly eső zúdult korábban az úttestre – sőt, még a felvétel készítésének pillanatában is esett. Ennek ellenére a kocsit egy kék Mitsubishi kezde el előzni, annak ellenére, hogy ezt több ok miatt sem lett volna szabad megtennie.

Egyrészt a sofőr dupla záróvonalon át kezdett manőverbe, szemből pedig érkezett egy másik jármű is. Emellett az aszfalton komoly tócsákban állt a víz, végül pedig ez okozta a sofőr "vesztét".

A sofőr a szemből érkező autós miatt gyorsan be akarta fejezni a manővert a Mitsubishivel, ez azonban nem jött össze neki: az autó felúszott a vízen, irányíthatatlanná vált, végül pedig letarolta az úttest szélén lévő műanyag terelőket.

Azt nem tudni, a sofőr megsérült-e, és ha igen, mennyire. Az viszont óriási szerencse, hogy nem repült át az autó az úttest túloldalára, az ott dolgozó munkások közé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.