szerző:
hvg.hu

A Chiron nemcsak erős, hanem elképesztően gyors is, de a gyártó nem a végsebességre koncentrál.

A Koenigsegg Agera RS-sel a közelmúltban 458 km/h-s új sebességrekordot állítottak fel, és nemrégiben a 480 km/h végsebességűnek ígért Hennessey Venom F5-ről, illetve a hasonló tempóra képes SSC Tuataráról is lehullott a lepel.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy az 1500 lóerős Bugatti Chironnak vajon mekkora lehet a végsebessége? Nos, a Chironnal jelenleg maximum 420 km/h-val lehet száguldani, ugyanis a végsebességét erre a szintre korlátozza az elektronika, de egyértelmű, hogy a kocsi ennél gyorsabban is tudna menni.

©

A Bugatti valamiért nem kívánja megejteni a Chiron igazi végsebességtesztjét, mindenesetre Stefan Winkelmann, a cég első embere a napokban azt nyilatkozta, hogy a Chiron könnyedén mehet 440-nel vagy 450-nel. Emberünk szerint azonban a Bugatti számára ma már nem a minél nagyobb végsebesség hajhászása a fontos, hanem sokkal inkább az általánosságban véve vett dinamikus haladás.

Utóbbi ékes bizonyítéka a nemrégiben leleplezett, mintegy 1,6 milliárd forintos Chiron Divo, mely ugyan csak "szerény" 380 km/h végsebességre képes, de a normál Chironnál dinamikusabb viselkedésű, és a sofőr számára minden korábbinál jobb vezetési élménnyel szolgál.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!