Hivatalos: itt a Seat első teljes értékű villanyautója

Hivatalos: itt a Seat első teljes értékű villanyautója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A VW konszern spanyol márkája sem kíván lemaradni az aktuális trendektől, íme a 100 százalékig elektromos el-Born.

Nyílt titok, hogy a Volkswagen hamarosan piacra dobja első olyan modelljét, melyet a kezdetektől fogva kifejezetten villanyautónak terveztek. Ez lesz a Volkswagen I.D., melynek most Seat el-Born néven mutatkozott be a spanyol testvérmodellje.
©

A konszern MEB platformjára épülő újdonság élőben elsőként a jövő heti Genfi Autószalonon lesz megtekinthető, a végleges változat pedig várhatóan 2020-ban érkezik meg a kereskedésekbe. Az egyik ismert barcelonai városrészről elnevezett villanyautó mozgatásáról egy 204 lóerős e-motor gondoskodik, melynek köszönhetően a kocsi 7,5 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 100-as tempóra.

©

A 62 kWh kapacitású akkumulátor egy feltöltéssel mintegy 420 kilométeres hatótávolságot biztosít, még pedig a korábbiaknál szigorúbb WLTP-szabvány szerint. A 100 kW teljesítményű DC-támogatásnak köszönhetően egy 0-80 százalékos töltés alig 47 percig tart.

©

A különleges hőszivattyús klímarendszerrel felvértezett Seat el-Born belsejében digitális műszeregységre és 10 colos központi érintőkijelzőre lehetünk figyelmesek. A 20 colos kerekeken gördülő villanyautó 2-es szintű önvezető képességekkel rendelkezik és fejlett parkolóasszisztens is található benne.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.