Óriásit megy Schwarzenegger álruhás autónepperként a villanyautók "ellen" - videó

Óriásit megy Schwarzenegger álruhás autónepperként a villanyautók "ellen" - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kampányfilm készítői szerint ez a hozzáállás jellemző jelenleg az amerikai autókereskedők részéről az elektromos autókhoz.

A „Kicking Gas” című, körülbelül három és fél perces videóban Schwarzenegger a kaliforniai autókereskedőt, „Howard Kleinert” alakítja. A videóban az ügyfelei kifejezetten az elektromos autók iránt érdeklődnek, de Schwarzenegger egyre csak azt ragozza, miért béna egy villanyautó és miért jó egy benzinpusztító nagy autó.

Őszintén szólva a videó éppen azt mutatná be, miért egyre menőbbek az EV-k: mert csendesek, problémamentesek, környezetkímélőek. A Terminator viszont zseniálisat alakít és igazából - szerintünk - elég szimpatikussá teszi ezeket a nagy amerikai benzintemetőket is.

A videót a Veloz, egy olyan szervezet készítette, amelynek célja, hogy a nyilvánosságot az elektromos autókról oktassa. Tagjai közé tartoznak az energiaipari vállalatok , közművek, töltőhálózatok, valamint számos autógyártó.

Arnold Schwarzenegger testépítőbajnokról, színészről és volt kaliforniai kormányzóról persze tudni kell, hogy nagy támogatója volt kormányzása idején az elektromos mobilitásnak és neki magának is van egy elektromos Hummere, valamint egy elektromos Mercedes G-osztállyal is kacérkodott. Kormányzósága idején pedig Kalifornia állam törvénybe iktatta, hogy visszaszorítják az államban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szintre 2020-ig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.