30 millió forint itthon a legolcsóbb 4 ajtós 8-as BMW

30 millió forint itthon a legolcsóbb 4 ajtós 8-as BMW

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hazánkban is beárazták a 8-as sorozat vadonatúj 4+1 személyes kivitelét.

A BMW 1989 és 1999 között gyártotta az azóta ikonikussá vált 8-as sorozat első generációját, melynek második kiadása hosszú hallgatást követően tavaly nyáron látott napvilágot. A vadonatúj 8-as kupé tavaly ősszel a kabrió testvérmodelljét is megkapta, és júniusban hivatalosan is lerántották a leplet a típus 4 ajtós változatáról. Aminek most már a hazai árai is ismeretesek.

Magyarországon legolcsóbban 30,1 millió forint ellenében lehet új 8-as Gran Coupénk, mely összeg kifizetését követően egy 340 lóerős benzinmotorral szerelt 840i-t vezethetünk haza. Ez a kivitel alapáron hátsókerék-hajtású, az xDrive összkerékhajtás felára mintegy 1,1 millió forint.

©

A 320 lóerős dízelmotorral felvértezett 840d xDrive Gran Coupé árcéduláján 32,2 millió forintos összeg olvasható, a csúcsot pedig az 530 lóerős benzines M850i xDrive Gran Coupé jelenti, mely minimum 40,1 millió forintba kerül. Az összes 8-as Gran Coupéban nyolcfokozatú automataváltó található.

Az elődmodellnél, vagyis a 6-os Gran Coupénál hosszabb tengelytávú újdonság a korábbinál tágasabb utastérrel kecsegtet. Hátul ketten utazhatnak a legnagyobb kényelemben, de szükség esetén középen is helyet foglalhat egy utas. Az 5,08 méter hosszú újdonság alig 70 kilogrammal nehezebb a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt kétajtós változatnál, csomagtartója 440 literes.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.