Rosszullét, szabálytalan parkolás, pályahiba – csúcsra járnak a közlekedési problémák a fővárosban

Rosszullét, szabálytalan parkolás, pályahiba – csúcsra járnak a közlekedési problémák a fővárosban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem jár teljes pályán a fogaskerekű, a 78-as trolibusz, és a 3-a metró sem – nem egy leányálom most a fővárosi közlekedés.

Rövidített útvonalon jár pályahiba miatt a fogaskerekű, amely ideiglenesen csak a Városmajor és az Erdei iskola között közlekedik – tájékoztatta a BKK szerdán az MTI-t. A kimaradt szakasz a Széll Kálmán tér felől a 21-es és 21A, a Királyhágó tér felől pedig a 212-es autóbusszal érhető el, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és a Művész út megállóhelyek pedig a Svábhegyről induló 60-as pótlóbusszal.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is megáll. A korlátozás idején a 212-es autóbuszon – hétköznap is – a teljes vonalon lehet kerékpárt szállítani – olvasható a BKK közleményében.

A 78-as trolibusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Keleti pályaudvar M (Garay utca) megállót egy szabálytalanul parkoló jármű miatt. A BKK türelmet kér. Update: itt visszaállt a rend.

Az M3-as metró helyett Újpest-központ és a Lehel tér között pótlóbusz közlekedik, mert egy utas rosszul lett, a BKK türelmet kér az utasoktól. Update: itt is visszaállt a rend időközben.

Hozzászólások