Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nincs vége a rossz tendenciának a közlekedésben, a mostani hétvégén is rengeteg súlyos baleset történt az országutakon.

Pénteken 0 órától vasárnap éjfélig 169 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, a melyből 8 volt halálos kimenetelű és ezekben 8 ember vesztette életét. Emellett 56 súlyos és 105 könnyű sérüléssel végződött baleset is történt a hétvégén – közölte a rendőrség.

Éppen ennek a hétvégének az első napján beszélt arról az M1 műsorában az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője, hogy kirívóan sok a halálos baleset az utóbbi időszakban, egy hónap alatt hatvanan haltak meg az utakon. Elmondta: ilyen magas halálozási számot évtizedek óta nem tapasztaltak az utakon.

Óberling József szerint az ok a közlekedésben tapasztalható morál romlása: a gyalogosok, kerékpárosok és a vezetők egyaránt figyelmetlenebbek, és az átlagsebesség is nő. Mint hozzátette: a kiugró számok pontos okát a rendőrség sem érti.

Óberilng József megemlítette példaként, hogy nemrég egy 24 óra alatt négy vasúti átjáróban történt balesetet regisztráltak, amelyben hárman haltak meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások