Ha valaki valóban harctérnek tekinti az utakat, annak itt a páncélozott  Mercedes-Benz

Ha valaki valóban harctérnek tekinti az utakat, annak itt a páncélozott Mercedes-Benz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy 250 ilyen jellegű autót használ a német honvédség is, de meg lehet venni magánszemélyeknek is.

A Mercedes-Benz G500 4x42 – nél, eleve nehezebb brutálisabb járművet találni. A hatalmas autót még pluszban meg is emelik egy úgynevezett portáltengely segítségével.

Egy német cég, a Gruma a szintén német Armoured Car System nevű céggel együtt működve viszont ezt az egész szerkezetet még azzal is megfejeli, hogy páncélozottá teszi a G-osztályt.

©

Az inspiráció a német hadseregben szolgáló G-osztályú Mercedesektől ered, amelyeket szintén az Armoured Car System készít. A hivatalosan Enok névre keresztelt páncélozott Mercedes viszont ebben az esetben egy köznapi használatra "ajánlott" jármű.

A cég a motortérben nem is hajt végre változtatásokat, ott a V8-as, 4.0 literes motor bőven jó nekik is a 421 lóerős teljesítményével, csak átalakítják a kocsi kasztniját egy könnyű harci járművé. A G-osztályú Mercedes alá pedig nem kisebb, mint 37 colos kerekek kerültek.

A kocsi belsejében viszont nem lehet katonai egyszerűséget kínálni, így ott megmarad a luxuskörnyezet: Alcantara szövettel és rombuszmintás varrással.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások