Büszkén feszít Jeff Bezos elektromos riksahadserege élén

Büszkén feszít Jeff Bezos elektromos riksahadserege élén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tízezer dobozos járműből áll majd az Amazon flottája, amely indiai nagyvárosokban hordja majd ki a neten rendelt árukat. Van azért valami bizarr abban, hogy a világ egyik leggazdagabb vállalkozója hogyan örül egy ilyen riksának.

Azt követően, hogy az Amazon, a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi cége letesztelte helyi szolgáltatását, hatalmas elektromos riksapark kialakításába kezdett Indiában.

Első körben tízezer, a videón is látható három- és négykerekű dobozos, elektromos szállító eszközt rendeltek meg helyi, indiai gyártásból, amellyel teljesen karbonsemleges házhozszállítást ígérnek.

Az Amazon elektromos riksái első körben hét nagyvárost fognak kiszolgálni.

A riksákról technikai paramétereket nem tudott az Electrek oldal beszerezni, a nyilvános információk alapján annyit tudni, hogy 50 százalékban indiai alkatrészekből kellett kialakítani a szerkezetet.

Az Amazon, amely egyre komolyabb intézkedéseket tesz az alacsonyabb károsanyag-kibocsátással járó szállítási formák irányába, a legutóbb az amerikai Rivian elektromos autó startuptól rendelt meg 100 ezer darab dobozos furgont. Egyúttal pedig be is szállt a Rivian vállalatba, mint befektető.

Itt egy ismeretlen kis cég, amelytől 4 milliárd dollárért rendelt autókat az Amazon

Nem fogta vissza magát a világ egyik legnagyobb cége, az Amazon, amikor arról adtak hírt, hogy megrendeltek 100 ezer darab elektromos áruszállító autót a széles körben korántsem ismert Rivian nevű cégtől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások