Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett a Q5 kevésbé praktikus, enyhén sportosabb megjelenésű kiadása.

Az Audi 2008-ban mutatta be a középkategóriás szabadidőautók piacán versenyző modellje, a Q5 első generációját, melynek aztán 2017-ben érkezett meg a második nekifutása. És most ez utóbbinak kijött a kupésra faragott változata, a Q5 Sportback, íme:

©

A Mercedes GLC Coupé és a BMW X4 új riválisa csak a hátsó traktus tekintetében tér el az alapmodelltől, stílusát illetően pedig nagymértékben hasonlít kisebb testvérére, a Q3 Sportbackre.

©

4,69 méteres hosszával a Q5 Sportback 7 milliméterrel hosszabb a Q5-ösnél, az 1,66 méteres magasság, az 1,89 méteres szélesség, illetve a 2,82 méteres tengelytávolság változatlan maradt.

©
©

Míg a Q5 csomagtartója 520-1520 literes, addig a Q5 Sportback hátsó részébe 510-1480 liternyi csomagot lehet behelyezni. Újdonság az OLED hátsó világítás, melynek fényjelzéseit személyre szabhatja a tulajdonos.

©

A forgalmazás kezdetekor egyetlen 2 literes 4 hengeres dízelmotoros változatban lesz kapható az újdonság. Ez a hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval szerelt lágyhibrid modell 204 lóerős teljesítményt, illetve 400 Nm-es nyomatékot ad le, és megfelel a legszigorúbb Euro 6d-ISC-FCM károsanyag-kibocsátási normának.

©

A későbbiekben érkezni fog a 2 literes TDI egység két eltérő teljesítményű változata, egy V6-os dízelvariáns és egy 2 literes benzines modell. Jön továbbá kétféle plugin hibrid Q5 Sportback, a csúcsot pedig a 347 lóerős SQ5 Sportback jelenti majd.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.