Megérkezett a kínai „Maybach”

Megérkezett a kínai „Maybach”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már hosszított tengelytávú ultraluxus limuzinja is van a kínai autóiparnak.

A 2020-as pekingi autókiállításon mutatkozott be az 5,3 méteres hosszúságú és 3,2 méteres tengelytávú Hongqi H9 +, a helyi arisztokráciának szánt előkelő sofőrös autó.

A gyártója a Hongqi nem kezdő az iparágban, 1958 óta készítenek autókat, jellemzően a kínai párt felső vezetése számára, de 1990-től kezdődően már diplomataautókat is gyártanak.

A modellel kapcsolatban láthatóan a Mercedes-Maybach volt a mérce, amelynek leghosszabb változatánál még így is 10 centivel rövidebb a kínaiak autója. Nyilvánvalóan, több mint elegendő hely van azért itt is a sofőr mögött az úgynevezett elnöki ülésekben.

A kiállított modell krémfehér és bordó vörös fényezést kapott, érdekes módon megoldva a két szín találkozását, amit Európában vagy a tetővonal aljánál szokás befejezni, vagy közvetlenül az vállvonalnál, de mint látni, itt lejjebb engedték az eltérő színt.

A kocsi a nem kifejezetten európai vonalú megjelenése ellenére technológiai szempontból "rendben van": mátrix LED lámpatestekkel és digitális műszerfallal, 20 colos kerekekkel szerelik. A motorterében egy 3.0 literes V6-os egység van 283 lóerővel és 400 Nm-es nyomatékkal, míg a normál változatokban a belépő szintű erőforrás egy 2.0 literes motor 252 lóerővel.

A Hongqi H9 + árával kapcsolatban még nem adtak ki hivatalos információt, de a némileg rövidebb Hongqi H9 ára, amely már kapható egy ideje 23 millió forint körül mozog csúcsváltozatában, de a nyújtott változat ennél jelentősen drágább lehet.  

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások