Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az évjáratos vagy vintage megjelölésű pezsgők kizárólag egy évjárat alapboraiból készülnek, csak az erre érdemes, kivételesen jó adottságú esztendőkben. Az adott évjáratra jellemző változatos aromákat és struktúrákat kifejező, megismételhetetlen karakterű, magas minőséget képviselő italok közül kaptunk egy válogatást a legutóbbi, májusi Pezsgő Világ Esten. Egyúttal ellenőrizhettük is, jó évjáratban születtünk-e.
A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.
Minden valamire való cseh hazafi számára nemzeti ügy a sör minősége. Nem csoda, ha őszinte aggodalommal reagálnak arra, hogy észrevehetően romlik a nagy sörmárkák minősége.
A rántott hús a Kárpát-medence Jinje és Jangja, a magyar néplélek alfája és ómegája. Életünk első rágható ételeinek egyike, és földi pályafutásunk utolsó receptje, amit elfelejtünk.
Újra itt a Főzdefeszt! Június első hétvégéjén a józsefvárosi Palotanegyed legszebb terein ismét csapra verik a legjobb hazai kézműves söröket.
Tavaly májusban rendezték meg Budapesten az első hazai kézműves sörfesztivált, ami annyira népszerűnek bizonyult, hogy a szervezőknek ősszel újra kellett tölteni a poharakat. A fél város ott tömörült a rengeteg újdonságot felvonultató őszi Főzdefeszten.
Újabb élelmiszer-hamisítási botrány van kilátásban Kínában, miután a közkedvelt párolt sertésfülről derült ki Kelet-Kínában, hogy hamisítják - jelentette a China Daily című napilap szerdán.
A 10. Etyeki pincefesztivál alkalmából vasárnap kerül sor a Magyar Borászválogatott és a Magyar Országgyűlés focicsapata közötti barátságos mérkőzésre. A játékvezető Kassai Viktor lesz.
A kezdetekről, a politikai szekértáborok közötti kommunikációt megkönnyítő borozgatásról és médiás múltjáról is kérdeztük Rókusfalvy Pált. Idén 10. alkalommal rendezik meg május 19-20.-a között az Etyeki Pincefesztivált.
Éhségsztrájk helyett evősztrájk a tiltakozás új formája Pécsett, ahol a jó ételeket szerető lokálpatrióták így tiltakoznak egy kultikus étterem, a Csillag bezárása ellen. A 116 éve folyamatosan nyitva lévő hely fölött nem egyszerűen eljárt az idő: a Csillag maga az idő.
Kevés meglepetéssel zárult a XIII. Pannon Bormustra. A nemzetközi szakértőktől azt is megtudtuk, milyen nedűket tartanak szexinek a külföldi fogyasztók.
Ma már senki nem csodálkozik azon, hogy a borfesztiválra dugig megtelnek a Budai Vár történelmi terei, de vajon képes-e a pálinka is ilyen mértékű csáberőt kifejteni? Ott jártunk.
Gordon Ramsay brit séf is csatlakozott a Las Vegasban jelen lévő Michelin-csillagos sztárszakácsokhoz, éttermet nyitva az Egyesült Államok nyugati részében fekvő kaszinóvárosban.
A pálinka az első helyet szerezheti meg a hungarikumok között, hiszen olyan érték, amely méltán képviseli Magyarországot a világban - fogalmazott Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a jubileumi, 10. Országos Pálinka Fórumon a tárca közleménye szerint.
A sonka akkor jó, ha jól csinálják, még jobb, ha mangalica, ráadásul magyar, de a szeletelésen is sok múlik. Sőt, még az is lehet, ott dől el minden. Megvolt az első magyar Sonkakonferencia.
A gasztronómiában világhódító olasz ételt egy technikai nóvumnak köszönhetően több országban már automatából vásárolhatják kedvelői. A találmány forgalmazói bőséges választékot és percek alatt frissen sült pizzát garantálnak.
A népiesen petrezsilomnak vagy petrezselemnek is becézett szerény zöld levelűt nap mint nap használja bármely háziasszony. Háztartásaink egyik legelterjedtebb és méltánytalanul lebecsült fűszernövénye. De mire jó, ha nem a levesbe szórjuk, vagy az újkrumplira forgatjuk?
Többszáz féle pálinkát és hozzájuk illő finom ételeket kóstolhatnak végig élőzenés kíséret mellett csütörtöktől négy napon át a VII. Budavári Pálinkafesztivál vendégei.
Túl olajos? Elég a tejföl? Átázik a zsírpapír? A lángos nem tésztaféle, hanem nemzeti ügy: a magyar kultúrhódítás faltörő kosa. Tesztelése misszió. A lángos és a város: kisbubis, nagybubis, férfi alkat, női alkat.