Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

SZJ Gasztro

Hol együnk, ha Bombayben járunk?

Mosogatófiúként kezdett egy kis pennsylvaniai bisztróban, ma Bombay legfelkapottabb éttermeit vezeti. Rahul Akerkar séfet sztárként ünneplik Indiában.

Kovács Gábor Gasztro

Sajt a pácban – recept

A csehországi sörözők egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fűszerezett és olajban 3-4 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak. A sajtok pácolása azonban Európa-szerte elterjedt.

hvg.hu Gasztro

Bor, kolbász és kecskesajt az erdőbényei kertekben

A Bor, Mámor, Bénye szervezői az erdőbényei kertekbe invitálják a vendégeket, a rendhagyó, több helyszínen zajló fesztivál olyannak mutatja be a borvidék kultúráját, amilyen az itt élők szerint lehetne és lesz is.

Vétek György Gasztro

Az ember, aki végigitta Britanniát

Mit tehet valaki, ha nyugdíjas, szereti a sört, és történetesen Angliában él? Magához ragadja a Good Beer Guide kalauzt, és módszeresen végigissza a benne szereplő kocsmákat. Öt év alatt hétszázat.

MTI Gasztro

GasztroWerk: érzékek iskolája?

A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: tejfölös zöldbableves

A hét receptjének ezúttal egy pikáns zöldséglevest választottunk. Savanykás ízével igazán hűsítő fogás meleg nyári napokra, a hűvösebbeken pedig lélekvidító. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Mistinguett Gasztro

Milyen a jó bor?

Olyanokat mondanak néha a szakértők, hogy X bor, Y tétel „nagy bor”. Mezei fogyasztó néha elgondolkozik ezen. Mitől nagy? A nagy jobb mint a jó? Kis bor is lehet jó? Jó bor lehet kicsi?

MTI Plázs

Nincs különbség a tojások között

Nem mutatható ki különbség a baromfi tojások minőségében és összetételében a tartási módok függvényében egy friss amerikai vizsgálat szerint - közölte a Baromfi Terméktanács (BTT).

hvg.hu Gasztro

Grillezés: mikor, mivel, mit és hogyan?

Nyáresti programként hívjuk át barátainkat grillezni: amilyen bagatellnek tűnik, olyan kellemes program tud ebből kerekedni. Ugyan egy grillparti levezénylése viszonylag kevés buktatót rejt, ahhoz, hogy valóban jól sikerült összejövetelről számolhassunk be, és vendégeink a legközelebbi invitálásunkat is elfogadják, érdemes néhány alapvető kérdést jó előre tisztázni.

MTI Gasztro

Új világcsúcs a hatvan fokos sör

Hatvan százalékos alkoholtartalmú sört sikerült főznie - vagy inkább párolnia? - egy holland serfőzdének, ami új világcsúcs sörerősségből.

SZJ Gasztro

Hol együnk Londonban? – kulináris rejtekhelyek

Az elmúlt évek során a brit főváros teljes kulináris metamorfózison ment keresztül: a gasztronómiát az éttermekben – legalábbis a jobbakban – ugyanis már réges-rég nem az olajos fish and chips, az íztelen paradicsomos bab, a zsírban úszó bacon és a különféle belsőségekkel töltött rémségek határozzák meg. London éttermei méltó riválisai a világ legjobbjainak.

Tóth Sándor Gasztro

Polipfesztivál Paul nélkül – recept

A spanyolok mindent megtettek, hogy a dél-afrikai foci-vb idején világhírűvé vált polipot megszerezzék. Egy galíciai városka gasztronómiai fesztiváljára díszvendégnek szánták.

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes töltött paprika – recept

Vannak ételek, amelyeket kis tételben vagy nem lehet, vagy nem is érdemes főzni. Talán mert nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. A töltött paprika ilyen, hidegen is, melegen is nagyszerű fogás.

MTI Gasztro

A tokaji borvidékről ír a New York Times

Európa legérdekesebb borvidékei közé tartozik a tokaji régió, nemcsak az édes aszú és az egyedi száraz fehérborok, hanem különleges, zsidó, orosz, magyar és görög elemeket ötvöző történelme és kultúrája miatt is - olvasható a The New York Times hétvégi utazási mellékletében.

hvg.hu Gasztro

Nyári koktélok pirosban

A világ legtöbbet díjazott rumjából szinte születésétől fogva fogva fantasztikus koktélok készülnek.

Sz. J. Gasztro

Málta késsel-villával

Málta igen kedvelt úti cél a nyári szezonban (is). Nézzünk kicsit körül az egykori lovagok konyhájában, ahol az olasz, arab és természetesen a brit hatás is tetten érhető.

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

1
174 175 176 177 178
234
Időskori prosztataprobléma: muszáj ezzel együtt élni?

Időskori prosztataprobléma: muszáj ezzel együtt élni?

A budapesti szerb gimisek is megakadályozták a szerb oktatási miniszter látogatását

A budapesti szerb gimisek is megakadályozták a szerb oktatási miniszter látogatását

Magyar Péter: Lecsapott az Orbán-átok

Magyar Péter: Lecsapott az Orbán-átok

Megerősödött a Fidesz szélsőjobboldali szövetségese a portugál parlamenti választáson

Megerősödött a Fidesz szélsőjobboldali szövetségese a portugál parlamenti választáson

XIV. Leó pápa beiktatásán fogott kezet Volodimir Zelenszkij és J. D. Vance

XIV. Leó pápa beiktatásán fogott kezet Volodimir Zelenszkij és J. D. Vance

Veszélyes közelségbe ért a „Trump-aszteroida”, de vajon becsapódik?

Veszélyes közelségbe ért a „Trump-aszteroida”, de vajon becsapódik?

Ezért lehet veszélyes az új üldözési törvény │Elvitelre

Ezért lehet veszélyes az új üldözési törvény │Elvitelre

200. góljával búcsúzott James Vardy a Leicester Citytől

200. góljával búcsúzott James Vardy a Leicester Citytől

Simion: A végsőkig kitartunk, még ha nehéz is megemészteni a vereséget

Simion: A végsőkig kitartunk, még ha nehéz is megemészteni a vereséget

A címlapról ajánljuk