Fotó: Saját templomi esküvője közben szoptatta kisbabáját az édesanya

Fotó: Saját templomi esküvője közben szoptatta kisbabáját az édesanya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időről-időre fellángol a vita a szoptatás körül, hogy az édesanyáknak egyáltalán illik-e nyilvános helyen szoptatniuk. Egy friss, esküvőn készült szoptatós fotót is ennek fényében kapott fel az internet.

Megosztó téma ma a szoptatás, és mint a HVG.hu számos cikkével kapcsolatban is kiderült, nem lehet elég hangsúlyt fektetni a szabad, korlátok nélküli szoptatás fontosságának hangsúlyozására, és arra, hogy a szoptatás miatt ne lehessen megalázni az édesanyákat.

Nem véletlenül küzdenek ma nők ezrei mind Magyarországon, mind világszerte azért, hogy bebizonyítsák: a világ legtermészetesebb dolga egy csecsemőt kulturáltan, az ésszerűség határain belül, szinte bárhol és bármikor szoptatni. A maga módján sok édesanya igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy nem szabadna egy nyilvános helyen szoptató nőt megvető pillantásokkal, beszólásokkal illetni, vagy épp tilalmakkal korlátozni.

Christina Torino-Benton a templomi esküvője közepén állt neki megetetni kilenc hónapos kislányát, Gemmát. A kismama különleges, felbecsülhetetlen élményként írta le azt a pillanatot, amikor egyszerre lehetett édesanya és menyasszony is. Az anyuka azt is hozzátette, hogy büszke magára, és gyermekére – derült ki a Breastfeeding Mama Talk nevű Facebook-oldalra posztolt kép alatti szövegből.

Anya vagyok, szoptatok, micsoda botrány!

Egyszer sem éreztem természetellenesnek vagy kínosnak, hogy táplálom a gyermekemet, a Mc Donald'snak se legyen az.