Tibi atya nyílt levele Orbán Viktornak: "A kormánypárti médiumok Önt is nevetségessé teszik"

Tibi atya nyílt levele Orbán Viktornak: "A kormánypárti médiumok Önt is nevetségessé teszik"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kormánypárti lapok azzal vádolták meg Tibi atyát, hogy az ő kebabozójában követett el nemi erőszakot a meggyanúsított afgán férfi. A fiktív pap azt írja, nincs kebabozója, az pedig, hogy a Ripost és az Origo őt nevezte meg a nemi erőszak legfontosabb körülményeként, Orbán Viktort is nevetségessé teszik.

Egy hosszabb Facebook-poszttal is jelentkezett Tibi atya azután, hogy a Ripost címlapon állította, hogy az ő kebabozójában "erőszakolt az afgán migráns." A hírt más kormánypárti lap is átvette. Tibi atya azt már korábban közölte, nincs kebabozója, a belvárosi hellyel pedig, ahol az eset a gyanú szerint történt, évek óta perben áll. Most beperli a lapokat is. A kormánypárti lapok hírét összefüggésbe hozta azzal, hogy pár nappal korábban kritizálta a kormánymédia néhány "cinikus újságíróját."

Politikai bosszúból Tibi atyát kamuzni valakinek a nemierőszakos tragédiája mögé annyira hitvány gyakorlat, mint marketingcélokkal kedvezményes telefon-percdíjakat biztosítani egy buszbalesetben elhunyt gyermek családjának: ilyesmire csak a legelvetemültebb marketinges pszichopaták képesek.

Nem tud elmenni ennek a közvéleményt érintő olvasata mellett sem:

Ha egy kormány, amelyik tízmilliárdokat költ bevándorlásellenes kampányra, és azt ígéri, hogy a korruptságáért cserébe közbiztonsággal fizet, egy fiktív papot és egy kocsmát kell, hogy okoljon azért, mert egy bevándorló büntetlenül nemierőszak-sorozatot hajt végre a fővárosban, azt úgy hívják: a gyengeség megvallása.

Folytatva ezt a gondolatmenetet azt írja, a kormány arra kapott mandátumot, hogy megvédjen minket, és mikor az adóforintokból kitömött lapoknak el kell ismerniük, hogy ez nem történt meg, és a legtöbb, amivel elő tudnak állni, hogy egy fiktív pap kocsmájában történt az eset, akkor

a Riposzt és az Origo nem kevesebbet állítanak, minthogy Orbán Viktor büszke és erős Magyarországa szégyellheti magát, mert ennyire gyenge. Eközben Budapest a nemi erőszakos migránsok Mekkája, mert itt nemhogy újra és újra erőszakolhatnak, nemhogy nem kapják el őket azonnal, de a hatalom emiatt még csak nem is szégyelli magát, és minden, amit fel tud mutatni, hogy hazug módon Tibi atyához köti az esetet – így elterelve a közbeszédet a probléma valódi okáról.

Tibi atya szerint a legegyszerűbb, ha egyenesen Orbán Viktorhoz fordul a javaslatával: közpénzből egy országos biztonsági szolgálatot működtetne, "aminek az a feladata, hogy megteremtse azt a biztonságot, amit Ön megígért." A biztonsági szolgálat célja kifejezetten a nemi erőszakos bűncselekmények, és a családon belüli erőszak megakadályozása lenne, azonnali beavatkozással. A működését is leírta, a többi között fejlesztenének egy applikációt, ami egyetlen gomb lenyomásával bekapcsolja a telefon GPS-jeladóját és hívást indít az erre a célra kialakított központba, a segítők percek alatt a helyszínre érnének. Közben bekapcsolna a telefon kamerája és mikrofonja is, így lehetne fontos bizonyítékokat szerezni. Jogi és pszichológiai tanácsadást is ígér.

Azt mondja, ötlete éves szinten meg sem közelítené a migránsok elleni kampányáradat összegét, "egyetlen stadion árából" látványosan és közérthetően meg lehetne oldani egy jelenleg létező problémát.

Ha visszautasítja, természetesen még mindig ott van a „B” opció, és a Riposzt meg az Origo megnevezhet engem egy nemi erőszak legfontosabb körülményeként, csakhogy azt – ha a kommentekben szétnéz – láthatja, hogy már az Ön szavazói sem nyalják be. Ezzel az említett médiumok nem csak magukat, de személy szerint Önt is nevetségessé teszik.

Hozzászólások