Kisfiút szült egy transznemű férfi

Kisfiút szült egy transznemű férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyíltan beszélt terhességének körülményeiről, és arról, hogy szinte minden egyes nap támadások érték.

A 28 éves Wyley Simpson nagyon meglepődött, amikor 2018 februárjában kiderült, hogy gyereket vár vőlegényétől, Stephan Gaeth-től. Simpson 2012 óta kap tesztoszteront, és évek óta nem volt menstruációja, ezért nem is gondolta, hogy teherbe eshet.

Bár nem állt készen egy gyerekre, párjával mégis vállalták a babát. A kisfiú, Rowan szeptemberben született sürgősségi császátmetszéssel, de nem maga a szülés volt a legkeményebb tapasztalat számukra.

Nem minden nap látni egy terhes férfit sétálgatni az utcán, így nagyjából érthető az a rengeteg támadás, amit kaptunk

- mondta Simpson, aki még mindig rendelkezik női reproduktív szervekkel.

"Nem lehettem férfi, hiszen a férfiak nem terhesek. És mindenki úgy hívott: az." De nemcsak a támadások, hanem az érzelmek is megnehezítették Simpson terhességét. "Miután 21 éves koromban átmentem a nemi megerősítő folyamaton, teljesen összezavart, hogy megnőtt a hasam, hiszen ez egy nagyon feminin esemény" - idézi Simpsont a Yahoo. A férfi elmondta, miután eltűnt a hasa és ismét bevehette a hormonjait, újra jól érezte magát.

A pár nem tervezi, hogy a közeljövőben újra gyereket vállalnak, ám ha mégis így lenne, nem Simpson szeretné kihordani.

"Nem tartom kevésbé férfinek magam a terhesség miatt, de nem tudnék újra azzal a feminin állapottal azonosulni, ami a terhességgel jár, így ez nem történhet meg újra."