szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyarország Étele 2020 döntőjét Felcsúton szervezik.

Gyomrunkig hatol a nemzeti összetartozás: legalábbis ez lesz a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek, amelyre január 5-ig lehet nevezni. A versenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete szervezi.

Az előírások szerint minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer).

Az egyesület elnöke, Asztalos István elmondta: a zsűri „hagyományt, modernséget és furfangot keres” majd a nevezett ételekben. Nehezítést jelent, hogy idén már nem 4, hanem csak 3 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére. Elvárás a fogásokkal szemben, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. A nettó bekerülési alapanyagköltség

adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.

A sajtótájékoztatóról a politikusok sem maradhattak távol, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára például azt emelte ki, hogy a magyar emberek egyre több zöldséget és gyümölcsöt esznek. Szerinte ez a magyar kormány intézkedéseinek – például a népegészségügyi termékadónak –, valamint a nagymértékű béremelkedésnek köszönhető.

Bónusz információ, hogy a szakácsverseny helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz.

Magyarország étele tavaly egyébként a hajdú-bihari röfögő lett, ami nem más, mint mangalicarolád, tárkonykrémmel töltött burgonyafánk zöldborsó mousse-szal, tokaji vinaigrette-ben marinált karottával, répazselével, sáfrányos gyöngyhagymával és petrezselyemszósszal.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Pálmai Erika Élet+Stílus

Mit keres a sportpszichológus egy szakácsverseny döntősei mellett?

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron lelki trénere segítette a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron induló magyar csapat felkészülését. Faludi Viktória tanácsadó pszichológus arról is mesélt a hvg.hu-nak adott interjúban, hogy mit gyakoroltak Pohner Ádámmal a leginkább.

MTI Gasztro

Már csak Béccsel versenyzünk a szakácsversenyért

A Magyar Bocuse Akadémia pályázata felkerült a 2016. évi Bocuse d'Or Europe megrendezési jogára hirdetett pályázat rövidített listájára, így a nemzetközi szervező bizottság Budapest és Bécs között választja ki a nemzetközi szakácsverseny helyszínét - közölte Szántó Gabriella, a Magyar Bocuse Akadémia titkára.