Állatvédők megdicsérték az angol királynőt, mert műszőrmét visel

Állatvédők megdicsérték az angol királynőt, mert műszőrmét visel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megdicsérte II. Erzsébet angol királynőt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet kedden, mert az uralkodó állatprém helyett műszőrmével díszített ruhát visel.

Angela Kelly, aki hosszú ideje felel a királynő ruhatáráért, egy új könyvben szólt arról, hogy II. Erzsébet nem akar többé állati szőrmét hordani. A The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Az érme másik oldala: a királynő, az öltöztető és a gardrób) című könyvben Kelly azt írja:

ha őfelségének különösen hideg időben lesz elfoglaltsága, amelyen meg kell jelennie, 2019-ben már műszőrmét fog viselni, hogy melegen tartsa.

A Buckingham-palota egyelőre nem kommentálta a kijelentést.

A PETA brit szervezete viszont hangsúlyozta, hogy "a királynő elhatározása összhangban áll sok előrelátó fogyasztó, vállalkozás és nemzet gondolkodásával, amelyek felismerték, hogy az innovatív műszőrmék használata jobb a környezetnek, és megóvja az állatokat a sanyarú sorstól és a véres, fájdalmas haláltól".

Az állatvédők szóvá tették: azt is fontolóra kellene venni, hogy a királynő testőrségének medveprémkucsmáját – amelyet Kanadában kilőtt medvék bundájából készítenek – ugyancsak műprémre kellene cserélni.

(Képünk illusztráció.)

Hozzászólások