Érzelmes levélben búcsúzott el Benedek Tibortól az egyik legnagyobb ellenfele

Érzelmes levélben búcsúzott el Benedek Tibortól az egyik legnagyobb ellenfele

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alekszandar Sapics arról írt, hogy Benedek Tibor volt az egyetlen vízilabdázó, akire igazán felnézett, de sosem volt bátorsága ezt neki elmondani.

A szerb válogatott olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója, Alekszandar Sapics egy hosszú és érzelmes levélben köszönt el a csütörtökön elhunyt Benedek Tibortól.

Nem is tudom, hol kezdjem, rettenetesen nehéz nekem, mert sosem fogom megbocsájtani magamnak, hogy neki sosem mondtam el, amit most fogok – írja Sapics a Facebook-bejegyzésében, amit a Nemzeti Sport fordított magyarra.

Tibor volt az egyetlen vízilabdázó, akire igazán felnéztem, akit imádtam és tiszteltem, aki az egyik legnagyobb motiváló erőm volt, hogy fanatikusan dolgozzak és szinte spártai életet éljek a pólóspályafutásom során – írja.

Amikor a Becsejben játszott, Vincze Balázstól, a magyar válogatott akkori csapatkapitányától minden héten elkérte a videókazettákat a meccseiről azzal a fals indokkal, hogy nagyon kedveli a magyar pólót.

Az igazság, hogy egyáltalán nem érdekelt a magyar póló, csakis Benedek Tibor.

Amikor egymás ellen játszottak mindig vele akart szembekerülni, hogy megmutassa, ő is képes ugyanarra. Bár szerinte Benedek keményen játszott, de sosem sportszerűtlenül, és mindig higgadt maradt, és emiatt még jobban tisztelte.

Az ember, aki a sportágunk történelmének egyik legnagyobbja, aki sosem volt fáradt vagy felkészületlen, elment. Az ember, aki azzá a játékossá tett, aki lettem, és aki sajnos ezt sosem tudta, mert nem volt meg a bátorságom, hogy elmondjam neki.

Senkit nem tiszteltünk úgy, mint a magyarokat - egykori ellenfelei is búcsúznak Benedek Tibortól

Nemcsak Magyarországon, külföldön is sokakat megrázott a háromszoros olimpiai bajnok halálhíre.

Hozzászólások