Ismét megszökött a brutális olasz medve, Pillangó

Ismét megszökött a brutális olasz medve, Pillangó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az újra szabadlábon lévő ragadozó korábban több állatot is széttépett, és jelentős károkat okozott a meződazdaságban is.

Újra szökésben van Olaszországban az a barnamedve, amelyet csak áprilisban sikerült befogni, miután kilenc hónapig randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében.

Az olasz hatóságok azt közölték, hogy az M49 kódnéven is ismert ragadozó egy elektromos kerítésen és falon keresztüljutva szökött meg a Casteller nevű állatgondozó központból. Amíg az állaton rajta van a nyomkövetője, addig a vadőrök figyelni tudják a mozgását.

A bravúros szökései miatt már Pillangóként is emlegetett állat először 2019 júliusában szökött meg a központból, a hatóságoknak csak április végén sikerült befogniuk. A medve jelentős károkat okozott a földműveseknek és az állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett.

Múlt nyáron az olasz kormány is foglalkozott a problémával: az állatvédők ellenkezése ellenére ugyan elrendelték a medve kilövését, ám a környezetvédelmi miniszter végül megtiltotta az állat megölését.

A medvék a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. A ragadozókat egy Európai Unió által finanszírozott program keretében újra betelepítették a megye központjához, Trentóhoz közeli erdőkbe, aminek következtében azonban gyakoribbá váltak az ember és állat közti konfliktusok.

A trentói vadőrök egy nőstény medvét is keresnek, amely a múlt hónapban megtámadott két kirándulót. Az apa és fia megsérült, de túlélte a támadást.

Hozzászólások